Stranac optužen za bombaški napad u Bangkoku

U Bangkoku je optužen stranac (28) za bombaški napad u prestonici pre dve nedelje, kada je ubijeno više od 20 ljudi, a preko 100 je ranjeno, većinom turista.

Izvor: B92

Nedelja, 30.08.2015.

15:00

Default images

Tajlandska policija je navela da je osumnjičeni učestvovao u napadu i da je optužen za ilegalno posedovanje oružja, ali da on nije muškarac koji se vidi na snimku televizije ČTV da ostavlja torbu u džamiji Eravan, pre eksplozije, prenosi BBC.

Tajlandska policija je napadača opisala kao 28-godišnjeg stranca, koji je uhapšen juče u Nong Džoku, na periferiji Bangkoka.

Komandant tajlandske vojske, general Udomdej Sitabutr izjavio je za AFP da muškarac, do sada, nije sarađivao sa istragom.

"Moramo da nastavimo ispitivanje i da ga urazumimo tako da bude kooperativniji, dok mi moramo da pazimo da ne kršimo prava osumnjičenog", rekao je general.

BBC navodi da nacionalnost uhapšenog nije potvrđena, mada su lokalni mediji naveli da bi mogao da bude iz Turske, pošto je policija u njegovom stanu pronašla veliki broj falsifikovanih turskih pasoša.

Bomba je ođeknula u prepunoj džamiji 17. avgusta i tada je poginulo više od 20, dok je preko 100 ljudi ranjeno, uglavnom turista.

Eksplozija se desila preko puta hrama Eravan, popularne turističke destinacije, na raskrsnici Radžprasong, gde su se prethodnih godina organizovane brojne demonstracije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: