Krijumčari ljudima: Nismo krivi za smrt izbeglica

Četvorica osumnjičenih trgovaca ljudima izjasnili su se, pred sudom u Mađarskoj, da se ne osećaju krivim za smrt izbeglica čija tela su pronađena u hladnjači.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 30.08.2015.

11:26

Default images
Foto: Tanjug, arhiva

Krijumčari će ostati u pritvoru u Mađarskoj, mada policija veruje da su uhvaćeni trgovci ljudima koji su se juče pojavili pred sudom u Kečkemetu, nižeg ranga jedne od brojnih beskrupulozni bandi koje transportuju imigrante u zamenu za, ponekad, veoma velike sume novca, prenela je agencija AFP.

Uhapšena četvorka, od koji su trojica Bugara, jedan star 29, drugi 30 i treći 50 godina kao i četvrti Avganistanac od 28 godina ostaće u pritvoru do 29. septembra, pošto su iz mađarskog tužilaštva, novinarima rekli da se osumnjičeni suočavaju sa optužbama za krijumčarenje ljudi, mučenje i ostvarivanje finansijske koristi.

Mađarska policija je prvo privela sedam osumnjicenih, od kojih je četvoricu uhapsila - trojicu Bugara i jednog Avganistanca.

Kamion hladnjaca sa telima 59 muškaraca, osam žena i četvoro dece, pronađen je na auto-putu kod austrijskog mesta Parndorf, pošto je hladnjaca od 7,5 tona u sredu krenula iz Budimpešte, prešla mađarsko-austrijskoj granici i u četvrtak kamion je ostavljen u zaustavnoj traci na auto-putu.

U kamionu, koji su krijumčari koristili za prebacivanje ilegalaca, policija je kontrolisala pošto je dugo stajao u zaustavnoj traci kada su pronađenja tela mrtvih izbeglica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: