Veliko interesovanje za služenje vojske

Od 1. septembra u tri centra za obuku Vojske Srbije, u Somboru, Valjevu i Leskovcu, javiće se 600 kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem.

Izvor: B92

Nedelja, 30.08.2015.

22:07

Default images
Thinkstock

Na Vojnu akademiju javiće se 42 kandidata, koji su završili odgovarajuće fakultete, na kurs za rezervne oficire u oklopnim i artiljerijsko-raketnim jedinicama za protivvazduhoplovna dejstva, tehničkoj i intendantskoj službi, a na Vojnomedicinsku akademiju dolazi 13 kandidata za buduće rezervne oficire sanitetske službe, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Za dobrovoljno služenje vojnog roka i kurs slušalaca za rezervne oficire u septembru interesovanje je pokazalo 1.673 kandidata, a medju njima se prijavilo 226 žena (184 za dobrovoljno služenje vojnog roka i 42 za kurs slušalaca za rezervne oficire).

I ove godine nastavlja se veliko interesovanje mladih ljudi za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem.

Već u sledećem, decembarskom uputnom roku, na dobrovoljno služenje vojnog roka biće upućeno još 600 kandidata u centre za obuku Vojske Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: