MUP: Ne idite na neuređena kupališta

MUP je apelovalo na građane da ne idu na neuređena kupališta, da obrate pažnju na mališane dok su u vodi i da plovna vozila ne koriste u blizini obale.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 30.08.2015.

19:27

Default images
Tanjug

Kako je navedeno, s obzirom na činjenicu da se broj utopljenika svake godine povećava i da je sve više dece koja na ovaj način izgube život, iz MUP-a apeluju na roditelje da posvete punu i neprekidnu pažnju na decu tokom kupanja i da ne idu na neuređena kupališta.

MUP je posebno pozvao neplivače, da, kada se kupaju na mestima gde postoje spasioci, da im pre ulaska u vodu skrenu pažnju da ne znaju da plivaju, kako bi spasioci o njima poveli računa.

"Ističemo da je izuzetno opasno skakati u vodu, posebno na mestima gde se ne vidi dno, jer se često u mutnoj vodi nalaze drveni ili metalni predmeti koji mogu da dovedu do povreda", navode u MUP-u i dodaju da korisnici plovnih vozila tokom vožnje treba stalno da koriste pojaseve, ali i da ne voze u blizini obale, jer bi na taj način mogli da povrede kupače.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: