MUP upozorava: Izbegavajte divlje plaže

MUP Srbije upozorava građane da se ne kupaju na neuređenim plažama i kupalištima, da posebno vode računa o deci dok su u vodi i da ne koriste čamce blizu obale.

Izvor: Beta

Nedelja, 30.08.2015.

15:28

Default images
Foto: Freeimages.com

U saopštenju MUP-a ;roditelji se upozoravaju da posvete punu i neprekidnu pažnju deci na kupalištima, jer sve više dece strada u vodi i broj utopljenika svake godine je sve veći.

"Posebno pozivamo neplivače, kada se kupaju na mestima gde postoje spasilačke ekipe, da im pre ulaska u vodu skrenu pažnju da ne znaju da plivaju, kako bi spasioci o njima poveli računa", upozorio je MUP.

Posebno se ukazuje na opasnost od skokova u vodu, jer se skakači često povrede kada udare u drveni ili metalni predmet koji se ne vidi u mutnoj vodi. ;

U čamcima tokom vožnje treba stalno koristiti pojaseve, ali vlasnici čamaca svoja plovila ne treba da voze u blizini obale, jer na taj način mogu da povrede kupače, upozorio je MUP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: