Otvorena zona bezičnog interneta za izbeglice

Kompanija Telenor Srbija postavila je otvorenu zonu bežičnog interneta u parku u blizini beogradske Glavne autobuske stanice.

Izvor: B92

Nedelja, 30.08.2015.

15:13

Default images

To će omogućiti izbeglicama da stupe u vezu sa svojim porodicama.

Kako je saopšteno iz te kompanije, još jedna otvorena Wi-Fi zona proradiće u sledećih nekoliko dana na drugoj najprometnijoj lokaciji okupljanja migranata, u parku ispred Ekonomskog fakulteta.

"Verujem da će postavljene Wi-Fi zone na mestima na kojima se migranti najčešće okupljaju pomoći da se povežu sa svojim prijateljima i porodicama, ili da organizuju nastavak svoje potrage za boljim životom," rekao je generalni direktor Telenora Srbija Uve Fredhajm i izrazio očekivanje da će inicijativa te kompanije motivisati i druge firme da im pomognu u skladu sa svojim mogućnostima.

"Zahvaljujući brzoj reakciji Telenora, više od 1.000 migranata, koji obično provedu između dva i pet dana u Beogradu, u okolini Glavne autobuske stanice, sada će imati besplatan onlajn pristup važnim informacijama, što će olakšati njihov boravak u Beogradu", kazao je predsednik Upravnog odbora Fonda B92 Veran Matić u saradnji sa kojim se realizuje ova inicijativa.

On je dodao da će uskoro biti aktivirana i specijalna stranica koja će se automatski otvarati na svakom uređaju prilikom povezivanja na bilo koju Telenorovu otvorenu Wi-Fi internet zonu sa posebnim informacijama od značaja za migrante u Beogradu.

Telenorova oprema u otvorenim Wi-Fi zonama omogućava istovremeno povezivanje više korisnika. Koristeći svoje telefone, tablete i druge pametne uređaje, migranti mogu da se povežu sa otvorenom bežičnom mrežom (SSID: Telenor Internet), koja im omogućava efikasan i bezbedan prenos podataka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: