Verbić: Za koji dan novi pravilnik o ocenjivanju

Ministar prosvete Srđan Verbić izjavio je da je će novi pravilnik o ocenjivanju u srednjoj školi biti objavljen prvih dana septembra.

Izvor: Beta

Nedelja, 30.08.2015.

00:36

Default images
Foto: Thinkstock

"Ovim dokumentom bitno će se drugačije vrednovati ne samo rad na času i šta to nastavnik treba da ispituje, nego i disciplina, izostanci sa časova", rekao je Verbić u intervjuu za "Politiku" od nedelje.

Prema njegovim rečima, biće to dobar, jak alat u rukama nastavnika za kvalitetnije ocenjivanje.

Upitan kada će biti završen posao oko tehnoloških viškova u prosveti, Verbić je rekao da će biti dva kruga pravljenja lista i da će za to biti potreban čitav septembar.

"Jer da nema drugog kruga, među tehnološkim viškovima bi bilo previše mladih, što nikome nije u interesu, i sindikati i direktori su svesni te opasnosti", rekao je Verbić.

On je naveo da će Ministarstvo posle prvog kruga pitati sve zaposlene ko želi dobrovoljno da ode.

"Potom ćemo napraviti drugi krug, kako bi se na listama našli kao viškovi upravo ti ljudi koji se prijave, a da zadržimo, ako je ikako moguće, ove mlađe", rekao je Verbić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: