Zemlje EU povećavaju provere identiteta u vozovima

Zemlje Evropske unije će povećati proveru identiteta i prtljaga u vozovima, objavio je francuski ministar unutrašnjih poslova Bernar Kaznev.

Izvor: Tanjug

Subota, 29.08.2015.

19:26

Default images
Foto: Beta, AP

Ta mera uvedena je nakon što su američki marinci na odmoru u Evropi uspeli da savladaju napadača sa kalašnjikovim na brzom vozu između Amsterdama i Pariza, prenela je agencija AP.

Kaznev je rekao da će provere biti vršene "svugde gde bude potrebno" , ali nije naveo više detalja.

On je, posle vanrednog sastanka u Parizu sa najvišim zvaničnicima devet zemalja EU iz sektora bezbednosti i saobraćaja, apelovao i na bolju koordinaciju između obaveštajnih i bezbednosnih organa unutar "šengenske zone"

Kaznev je pozvao na "koordinisanu i simultanu akciju" evropskih bezbednosnih snaga, dodajući da je zaštita u železničkom saobraćaju "od presudne važnosti.

Francuski ministar je rekao kako zvaničnici traže načine da sarađuju sa avio-industrijom na unapređenju bezbednosti u vozovima.

Osumnjičeni za prošlonedeljni sprečeni napad u brzom vozu je bio poznat evropskim bezbednosnim službama, ali je, pre nego što se ukrcao na voz krijući automatsku pušku, kartu za voz Amsterdam-Pariz kupio u gotovini, a ne kreditnom karticom putem koje bi mogao da se utvrdi njegov identitet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: