"Sputnjik": Kijev priznao laži i netačne podatke

Oko 90 odsto obaveštajnih podataka Ukrajina u leto 2014. nije potvrđeno, piše „Sputnjik“ pozivajući se na glavnokomandujući ukrajinskih Oružanih snaga.

Izvor: B92

Subota, 29.08.2015.

18:39

Default images
Foto: Tanjug

Viktor Muženko je priznao da skoro 90 odsto obaveštajnih informacija dobijenih od vojske u leto 2014. godine ne odgovara stvarnosti, piše ukrajinski informativni portal „Gazeta“.

To uključuje i informacije o prisustvu ruskih trupa u istočnoj Ukrajini, rekao je Muženko.

Osim toga, on je podsetio da „postoje obaveštajne informacije koje smo dobili i podaci koji bi trebalo da budu verifikovani“.

„Prošle godine, 90 odsto tih informacija nije potvrđeno tokom letnjeg perioda za vreme antiterorističkih operacija (u istočnoj Ukrajini)“, rekao je Muženko.

On je posebno naglasio činjenicu koju je opisao kao aktivno delovanje suprotne strane na širenju dezinformacija.

Muženko je takođe rekao da je, uprkos obaveštajnim podacima o mogućem prisustvu regularnih jedinica ruskih Oružanih snaga u istočnoj Ukrajini u regionu Donjecka, potvrda o tome nikada nije dobijena.

Kijev je u više navrata optužio Rusiju za slanje svojih trupa i oružja pristalicama nezavisnosti Donbasa, što je Moskva odlučno odbacila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: