Čad: Pogubljeno 10 članova Boko Harama

Vlasti Čada pogubile su deset navodnih članova Boko Harama samo dan nakon što su proglašeni krivim za dva samoubilačka napada u prestonici Ndžameni.

Izvor: Tanjug

Subota, 29.08.2015.

18:15

Default images
Foto: Beta, AP

U ta dva napada poginulo je 38 ljudi.

"Oni su jutros izvedeni pred streljački vod i pogubljeni na strelištu severno od Ndžamene", rekao je za agenciju AFP neimenovani izvor iz čadskih bezbednosnih službi.

Desetorica pogubljenih su juče osuđeni na smrtnu kaznu. To je bilo prvo suđenje članovima Boko Harama u Čadu, koje je započelo u sredu a okončano juče presudom kojom su oni proglašeni krivima za krivično udruživanje, ubistva, namerno uništavanje eksplozivom, prevaru, nezakonito posedovanje oružja i municije, kao i korišćenje psihoaktivnih supstanci.

Čad, Kameron i Niger, susedi Nigerije iz koje potiče Boko Haram, bili su u prošlosti meta napada ekstremista te grupe, a početkom godine su najavili osnivanje regionalnih snaga u cilju okončanja strahovlade Boko Harama, od čije je pobune 2009. godine ubijeno više od 15.000 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: