Ban užasnut smrću izbeglica u hladnjači

Generalni sekretar Ban Ki Mun izjavio je da je "užasnut" vestima o smrti izbeglica čija su tela pronađena u hladnjači.

Izvor: Beta

Subota, 29.08.2015.

00:35

Default images
Foto: Beta, AP

U retkom saopštenju koji je potpisao Ban, a ne njegov portparol, generalni sekretar UN je rekao da većina ljudi koji se suočavaju s "tako opasnim putovanjem" imaju pravo na zaštitu i azil.

Podsećamo, policija je 71 telo, koje je bilo u fazi raspadanja, našla u četvrtak ujutro, pošto je otišla da istraži kamion koji je bio parkiran u zaustavnoj traci na autoputu koji povezuje Budimpeštu i Beč.

Ban je rekao da će 30. septembra biti održan sastanak o izbeglicama u okviru godišnjeg zasedanja Generalne skupštine UN.

Policija je u Mađarskoj uhapsila osumnjičene za smrt 71 izbeglice - 59 muškaraca, osam žena i četvoro dece, čija su tela nađena u hladnjači na auto-putu

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: