Novo suđenje za ubistvo devojke u klubu na Adi

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu kojom je na devet godina zatvora bio osuđen Vukašin Cmiljanić (23) zbog ubistva u klubu na Adi Ciganliji 2011.

Izvor: Tanjug

Subota, 29.08.2015.

16:03

Default images

Cmiljanić je bio osušen zbog pucanja iz pištolja kada je slučajno ubio Tamaru Radulović (29) u klubu "Džast vanila" na Adi Ciganliji 2011. godine.

Istom odlukom sud je naložio da mu se suđenje ponovi pred Višim sudom u Beogradu i produžio mu pritvor do dalje odluke tog suda, objavljeno je na sajtu Apelacionog suda.

Drugooptuženom u tom slučaju Filipu Vilotijeviću potvrđena je presuda i pravosnažno je osuđen (28) na dve i po godine zatvora zbog izazivanja opšte opasnosti, jer je istom prilikom ispalio jedan hitac iz pištolja u pod.

Po nalaženju Apelacionog suda, kako se navodi na sajtu, u odnosu na Cmiljanića prvostepena presuda je zahvaćena bitnim povredama odredaba krivičnog postupka, te se ni činjenično stanje ne može uzeti kao pravilno i potpuno utvrđeno, pa se samim tim ni primena materijalnog prava za sada ne može smatrati pravilnom.

Prema optužnici Cmiljanić i Vilotijević te večeri došli u “Vanilu” na proslavu rođenja deteta brata pokojne devojke.

Međutim, došlo je do svađe između njih i grupe mladića, a potom i do fizičkog obračuna tokom kojeg je Vilotijević izvadio pištolj i pucao u pod.

Nastala je opšta tuča, a potom je i Cmiljanić izvadio pištolj i u stanju povećane emocionalne razdražljivosti ispalio hitac - nenamerno pogodivši devojku koja je od zadobijenih povreda preminula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: