Beograd u isto vreme i za i protiv izbeglica

U Beogradu će u ponedeljak biti održan skup "Solidarnost, a ne mržnja“ Inicijative mladih, ali i skup Obraza i pokreta Naši "protiv naseljavanja migranata".

Izvor: B92

Subota, 29.08.2015.

17:58

Default images
Foto: Tanjug

Kako se navodi, skup podrške izbegelicama biće održan na Trgu Republike u Beogradu, navode iz Incijative mladih za ljudska prava.

Kako ističu, taj skup će biti odgovor na najavljeni skup protiv izbeglica desničarskih organizacija Obraz i Naši.

"Ovaj miran skup u stajanju je odgovor na sve veći broj poruka netrpeljivosti i mržnje prema ljudima koji su se, bežeći od rata, zatekli u našoj zemlji. Ovo je ujedno skup kojim želimo da pokažemo drugo lice Srbije. Srbije koja je spremna da pomogne onima kojima je pomoć neophodna, Srbije koja ne mrzi i Srbije koja pokazuje empatiju", piše u saopštenju.

Inicijativa je pozvala gađane da se pridruže skupu i pošalju poruku solidarnosti, jer, kako navode, "na nama je da koristimo sva građanska sredstva u borbi protiv nih koji šire mržnju".

Skup je zakazan na istom mestu i u isto vreme kao i skup Srpskog narodnog pokreta Naši i Obraz, koji se organizuje pod nazivom "Protest protiv plana EU o naseljavanju 400.000 migranata u Srbiji"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: