Ograda uzaludna, nova mera tri godine zatvora

Mađarska vlada predstavila je nacrt zakona kojim se predviđa pooštravanje kazne za ilegalni prelazak granice. Uhvaćene izbeglice u zatvoru tri godine.

Izvor: Beta/AFP

Petak, 28.08.2015.

23:37

Default images
Foto: Tanjug

Parlament će naredne nedelje raspravljati o nacrtu koji će obuhvatiti 13 mera u borbi protiv priliva izbeglica u Mađarsku.

Mađarska takođe predviđa strože mere za trgovce ljudima i uspostavljanje "tranzitne zone" na granici za ljude koji traže azil, kako bi imali vremena da skupe dokumenta i podnesu zahtev.

Mađarski vojnici su 3. avgusta počeli izgradnju ograde na granici sa Srbijom. Ograda bi trebalo da bude postavljena do 31. avgusta.

Više od 100.000 izbeglica stiglo je ove godine u Mađarsku preko Balkana, većinom iz ratnih zona poput Sirije, Iraka i Avganistana.

Ukoliko nacrt zakona bude usvojen u parlamentu, moći će da stupi na snagu 15. septembra.

Agencija AP piše da je podizanje ograde na srpsko-mađarskoj granici uzaludno.

Srpsko-mađarsku granicu su u utorak prešle 2.533 izbeglice i to je najveći broj migranata koji je u jednom danu ušao u Mađarsku iz Srbije od početka godine, saopštila je mađarska policija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

14 h

Podeli: