Dačić: Tači je zapravo priznao etničko čišćenje

Ja sam rođen na KiM u gradu koji se zove Prizren i koji je u 14. veku bio glavni grad Srbije, a danas u njemu žive 21 ili 22 Srba", kaže za Danas Ivica Dačić.

Izvor: Danas

Petak, 28.08.2015.

22:31

Default images

Ovako je potpredsednik Vlade Srbije prokomentarisao izjavu Hašima Tačija, kosovskog ministar spoljnih poslova, da Srbija treba da se izvini za žrtve rata na Kosovu 90-ih.

Dačić je za Danas istakao da je Hašim Tači, obrazlažući zahtev da KiM uđe u Unesko, zapravo priznao etničko čišćenje, uz napomenu da to ne odobrava samo pravoslavna zajednica koja čini četiri odsto stanovništva na KIM.

"Srbija je pružila ruku pomirenja i ta ruka visi u vazduhu, ali mi nismo podigli obe ruke u znak predaje", rekao je Dačić za Danas.

Tačijeva izjava i Dačićev komentar usledili su neposredno nakon njihovog zajedničkog boravka na bečkom Samitu, u čije zaključke je ušao i dokument o pomirenju u regionu, odnosno deklaracija o rešavanju bilateralnih sporova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: