Požar kod Studenice, jak vetar otežava gašenje

Vatrogasci sve čine da lokalizuju veliki požar koji je danas izbio u Studenici u borovoj šumi na nekoliko stotina metara od zaseoka Borovc.

Izvor: B92

Petak, 28.08.2015.

16:15

Default images
Foto: Tanjug (arhiva)

Požar se proširio na površinu od oko 40 hektara, izjavio je večeras za agenciju Beta načelnik Uprave vatrogasno-spasilačke jedinice u sektoru za vanredne situacije MUP-a Srbije Goran Nikolić.

"Uspeli smo da zaštitimo zaseok Borovci od vatre, ali se požar proširio, ali prema nenaseljenomm podruju. Teškoće nam pravi vetar koji se povremeno pojavljuje i podiže vatru u krošnje drveća, zbog čega moramo da se sklanjamo kako neko ne bi nastradao, a zatim iznova počinjemo sa gašenjem", rekao je Nikolić.
Foto: B92
On je naveo da vatrogasci pokušavaju da lokalizuju požar sa tri strane ugroženog područja, kako bi se onemogućilo njegovo širenje.
Foto: B92
"Za sada nastojimo da lokalizujemo požar kako se više ne bi širio, a da ga sutra sa oko šezdeset vatrogasaca koliko ih je trenutno na gašenju, u potpunosti stavimo pod kontrolu", kazao je Goran Nikolić.

"Osim kraljevačkih, požar gase i vatrogasci iz Kragujevca, Novog Pazara i Jagodine, a za sutra smo kontaktirali Srbijašume i ljude iz lokala koji imaju radne mašine sa kojima bismo napravili pojas oko područja zahvaćenog vatrom, kako bismo bili sigurni da se više neće širiti", rekao je Nikolić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: