Ivanović: Dogovor u Briselu pozitivan za Srbe

Pregovori sa Albancima i EU su izuzetno teški i da zbog toga treba veoma pozitivno oceniti najnovije dogovore u Briselu, izjavio je Oliver Ivanović.

Izvor: B92

Petak, 28.08.2015.

09:46

Default images
Foto: Tanjug

Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović je u pisanoj izjavi Tanjugu, koju je dostavio preko svog advokata, istakao da sporazum o Zajednici srpskih opština, kao i ostali stvaraju pravni okvir u kome se srpska zajednica na Kosovu i Metohiji može efikasno štititi i osigurati bezbednost, pravnu sigurnost i ekonomsku perspektivu.

"Zajednica srpskih opština je nova institucija i njena efikasnost će se ocenjivati za godinu ili dve, zato je izuzetno važno da se Srbi sa KiM aktivno uključe sa svojim najboljim kadrovima jer će uspešnost rada ZSO zavisiti od toga", rekao je Ivanović.

On je ocenio da Srbija jača svoju međunarodnu poziciju, stvara uslove za jačanje srpske privrede, a samim tim i jača svoj politički uticaj.

"Samo politički stabilna, ekonomski jaka i dovoljno uticajna Srbija može aktivno da zaštiti interese Srba na KiM. Srbi moraju podržati ove napore Vlade Srbije", zaključio je Oliver Ivanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: