Mađarska: Neprihvatljivo ponašanje zemalja Balkana

Potpuno je neprihvatljivo da vlasti zemalja duž takozvane balkanske rute pomažu migrantima da dođu do šengenske granice, izjavio je portparol mađarske vlade.

Izvor: Tanjug

Petak, 28.08.2015.

11:10

Default images
Foto: Beta/AP

Zoltan Kovač je za mađarsku državnu televiziju MI rekao da je Mađarska jedina zemlja na toj ruti koja dobro radi svoj posao u prijemu migranata, koji, kako je naveo, postaju sve agresivniji i zahtevaju da ih vlasti prevoze dalje do željene destinacije, prenela je mađarska agencija MTI.

Mađarska mora da zaštiti sebe i kao zasebnu državu i kao članicu Evropske unije, pa zato mora da obezbedi kontrolisanu sredinu, kazao je portparol vlade u Budimpešti.

On je istakao da migranti stižu na mađarsku granicu iz zemalja poput Grčke i Makedonije, gde njihovi životi nisu u opasnosti.

Ti ljudi imaju alternativu ilegalnom prelasku granice, odnosno slobodni su da se obrate mađarskim vlastima i vlastima drugih država članica EU sa zahtevima za dobijanje azila, rekao je Kovač.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

72 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: