Moskva Briselu:Uzrok izbegličke krize potiče iz EU

Moskva je uputila savet Evropskoj uniji da ima na umu kakve posledice podsticanje konflikata u drugim zemljama može da ima po Evropu.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 27.08.2015.

23:22

Default images

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova je na ovakav način reagovalo na veliku izbegličku krizu sa kojom se suočava Evropska unija, ali i Makedonija i Srbija.

"Zaista smo spremni da ostvarimo punu saradnju sa zemljama koje pogađa ova kriza, posebno kad je reč o EU, u prevazilaženju posledica i razrešenju problema ilegalne migracije u Evropi", rekla je portparolka MSP Marija Zaharova, a prenela agencija Tass.

"Evropska unija se suočava sa teškom migrantskom krizom, budući da je na njenu teritoriju od početka godine ušlo 340.000 ilegalnih migranata", navela je Zaharova i dodala: "Vidimo da naši partneri u EU ne mogu adekvatno da reaguju na pogoršanje situacije. Očito da postoje ozbiljni propusti u migracionoj politici Unije."

Portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova je rekla i da je Rusija već ranije, kad su izbijali sukobi na Bliskom Istoku, upozoravala na opasnosti od novih konflikata.

"Treba to da imamo na umu kad se na stolu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija sledeći put nađu rezolucije u kojima se traži pokretanje vazdušnih udara, zatvaranje vazdušnih prostora ili promene režima. Trebalo bi da zauzmemo odgovoran pristup tim stvarima i da razumemo uzroke tih kriza koji potiču iz Evrope. Shvatamo da Evropa pati, ali treba takođe da imamo na umu patnje ljudi koji dolaze u Evropu", zaključila je Zaharova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: