Tači: Srbija vodi neprijateljsku politiku

Kosovski šef diplomatije tvrdi da Srbija vodi neprijateljsku politiku prema Kosovu i da njeno vođstvo mora da dokaže da su napustili "nacionalističku politiku".

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 27.08.2015.

13:22

Default images
Foto: Beta/AP

Hašim Tači je u intervju za "Tiroler Tagescajtung" rekao da smatra da je veoma važno da srpski premijer Aleksandar Vučić bude vrednovan prema, kako je rekao, svojim delima, a ne rečima.

Aktuelni zamenik kosovskog premijera i ministar spoljnih poslova, tvrdi da se Priština ponaša konstruktivno prema celom regionu, uključujući, kako kaže, i Srbiju.

Tači nije direktno odgovorio na pitanje lista šta Kosovo nudi Srbiji, ali je dodao da Kosovo očekuje "da Srbija odustane od nacionalističke politike prošlosti, koja je samo donela žrtve i razaranja" i da Srbija "bude deo dijaloga i saradnje".

Kada je reč o specijalnom kosovskom sudu za ratne zločine i pitanju da li bi to moglo da podeli Kosovo, Tači je rekao da taj sud ima podršku većine u parlamentu i da je Kosovo opredeljeno da se dođe do "istine o onome što se na Kosovu dešavalo".

Odgovarajući na pitanje da se i on lično tereti za ratni zločin, Tači je optužio protivnike poretka državnosti da vode kampanju kleveta.

"Kosovo, UČK i političko vođstvo Kosova su i dalje u fokusu jedne kampanje kleveta od onih, koji su bili protiv projekta državnosti i protiv intervencije međunarodne zajednice", rekao je Tači i dodao da zato na Kosovu žele da sarađuju sa svim kredibilnim institucijama "kako bi se sve razjasnilo" i "konačno rasterali crni oblaci iznad Kosova".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: