Tvorac ideje o "Za dom spremni" - istoričar amater

Akademika koji zagovara vraćanje u upotrebu pozdrava “Za dom spremni“ Jutarnji list opisuje kao vrsnog matematičara s doktoratom iz Beograda.

Izvor: B92

Četvrtak, 27.08.2015.

19:55

Default images
screenshot

Takođe, za Josipa Pečarića navodi da je amaterski istoričar “ridikuloznih stavova“, a pripadnik je i najtvrđeg krila Hrvatske akademije nauka i umetnosti, koji je zahtevao puštanje Branimira Glavaša iz zatvora.

“S obzirom na to da sam vam ja uputio pismo koje je potpisalo više od 3.500 ljudi, nisam očekivao da ću vaš odgovor saznati preko medija“, uvređeno je odgovorio Pečarić predsednici Hrvatske Kolindi Grabar Kitarović posle njenog odbijanja inicijative da se u Vojsku Hrvatske uvede pozdrav “Za dom spremni“.

Pečarić je visoko obrazovanje stekao u Beogradu, na Elektrotehničkom fakultetu, na kom je i doktorirao, da bi se posle uspona Slobodana Miloševića iselio u Zagreb.

On kaže da je to uradio jer nije mogao da dobije docentsku poziciju. "Jutarnji" navodi da je on vrstan matematičar, ali i da je u javnosti poznat kao istoričar amater i publicista ponekad kontroverznih, a ponekad i ridikuloznih stavova.

Napisao je dvadesetak knjiga, a bavio se temama od koncentracionog logora u Jasenovcu do Haškog suda. Često govori da je Hrvatska i dalje izložena agresiji, zbog čega zagrebački list konstatuje da je on očigledno ostao u vremeplovu devedesetih godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: