Završne reči na suđenju zbog pretnji Veranu Matiću

Na suđenju Nebojši Ristiću optuženom zbog upućivanja pretnji Majklu Kirbiju, Zagorki Dolovac i Veranu Matiću danas će biti iznete završne reči.

Izvor: Beta, Politika

Četvrtak, 27.08.2015.

09:16

Default images
Foto: Thinkstock (Ilustracija)

Suđenje Ristiću nastavljeno je juče pred Višim sudom u Beogradu gde je optužen zbog upućivanja pretnji ambasadoru SAD Majklu Kirbiju, republičkom tužiocu Zagorki Dolovac, kao i uredniku informativnog programa B 92 Veranu Matiću.

Miodrag Pantić, Ristićev lekar u zatvorskoj bolnici, svedočio je o stanju pacijenta. On je rekao da se Ristićevo zdravlje poboljšalo, i da dobro reaguje na terapiju lekovima.

Veštak Svetislav Mišković, koji je pre tri meseca procenjivao zdravstveno stanje optuženog naveo je da, prema njegovoj proceni, lečenje može da se nastavi i na slobodi, uz redovnu kontrolu psihijatra.

Pošto tri presude koje je tužilac na poslednjem glavnom pretresu predložio kao dokaz nisu dostavljene sudu, suđenje će se nastaviti i danas, kada je predviđeno iznošenje završnih reči.

Ristić je, podsećamo, pretnje slao elektronskom poštom i preko društvenih mreža, između ostalog poručujući Kirbiju, Dolovčevoj i Matiću da će uskoro biti streljani.

Krivičnu prijavu protiv Ristića je u aprilu podneo pravni tim B 92, a desetak dana kasnije je uhapšen i nalazi se u pritvoru. Za krivično delo ugrožavanja sigurnosti koje mu se stavlja na teret može se izreći zatvorska kazna u trajanju do pet godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: