Vučić: Nemci su dali reč...

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da veruje u iskrenost i reč nemačkih političara o otvaranju prvih pregovaračkih poglavlja sa EU.

Izvor: Beta

Četvrtak, 27.08.2015.

20:08

Default images
foto: Tanjug

On je rekao i da očekuje skori početak tih pregovora.

"Oni su dali reč i to će da ispune", kazao je predsednik Vlade gostujući na Radio-televiziji Srbije.

Komentarišući rezultate bečkog Samita zemalja Zapadnog Balkana, Vučić je naveo da je za Srbiju važno to što je kancelarka Angela Merkel pozvala nemačke firme da ulažu u region, a istakao je i da su se na konferenciji čule "važne stvari za rešavanje migrantske krize".

"Posle tog poziva kancelarke Merkel, očekujem nove nemačke investicije u Srbiji. Za nas je važno da radimo na ekonomskim reformama, a ako nastavimo kao do sada, verujem da ćemo infrastrukturne projekte o kojima smo danas pričali, uspeti da završimo na najbolji način za našu državu i građane", kazao je premijer.

Vučić je rekao da je Vlada posebno zainteresovana za izgradnju auto-puta od Niša do Merdara i dalje preko Prištine do Drača, jer bi taj projekat mogao ekonomski da pokrene "nerazvijene delove Nišavskog okruga i Toplice".

"To će biti važan projekat koji predviđa izgradnju 77 kilometara auto-puta od Niša do Merdara. Očekujem da ćemo mi pre Albanije, već krajem oktobra ili početkom novembra 2016. godine, krenuti u realizaciju tog projekta, a u isto vreme ćemo privoditi kraju i radove na Koridoru 10", rekao je Vučić.

Kako je naveo, na Srbiju se danas gleda kao na "odgovornu, evropsku zemlju koja drži do svoje reči".

"Kancelarka Merkel koja - da se ne lažemo - ima odlučujuću ulogu u Evropi, rekla je da nije iznenađena što smo uradili svoj posao, jer je to i očekivala. To je priznanje građanima Srbije, a mi moramo nastaviti sa ekonomskim reformama, tako da u 2016. godini rast bude veći od dva odsto, a u 2017. i preko tri", rekao je premijer.

Govoreći o izbegličkoj krizi, Vučić je kazao da će ona "dugo" trajati, ali i da će "odlučnost" Angele Merkel da se taj problem reši, biti znak i drugim institucijama da brže deluju.

"Mi u Srbiji radimo na tome da zaštitimo te ljude, ali da pri tome ne narušimo naše nacionalne i državne interese. Sad čekamo plan EU o rešavanju krize, koga će se Srbija pridržavati. Kad se usvoji taj plan, biće bolje nego što je danas kada se ne zna ni šta je cilj ni kakva je taktika", rekao je premijer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

133 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: