DS u Velikoj Plani: Ostajemo u koaliciji sa SNS

Odbornici DS u Velikoj Plani, uprkos odluci stranačke centrale ostaće u koaliciji sa napednjacima, izjavio je presednik Opštinskog odbora DS Dragan Cvetković.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 27.08.2015.

15:51

Default images

On je rekao Tanjugu i da odluka strančke centrale o raspuštanju Opštinskog odbora ništa ne menja, jer "ne moze stranka preko naših ledja da radi šta hoće".

Prema njegovim rečima, odluka odbornika lokalnog DS se neće menjati jer je u skladu sa strančkim statutom i jer je DS u još nekoliko opština i gradova u koaliciji sa SNS.

"Taj leks specijalis našeg predsednika za Veliku Planu neće dovesti do promene odluke", rekao je Cvetković dodavši da su demokrate dogovor o koaliciji sa naprednjacima i socijlistima postigli "kao ljudi'.

Srpska napredna stranka (SNS), nedavno je uz pomoć socijalista i demokrata preuzela od D S S vlast u Velikloj Plani, a za predsednika opštine izabran je Igor Matković iz SNS.

Tu koaliciju, koja je u vrhu DS izavala oštre reakcije Matković je objasnio time da SNS i u Velikoj Palni, "a što je poltika i stranke i premijera" gleda čoveka koliko vredi i koliko može da pomogne narodu a ne iz koje je stranke.

"Mi podjednako gladamo i ljude iz SPS i DS kao one s kojima ćemo zajedno i pošteno da radimo na razvoju opštine", rekao je on nedavno Tanjugu.

Reagovalo je predsedništvo DS koje je donelo odluku o obavezi odbornika te stranke da promene odluku o koalicicji sa naprednjacima ali pošto to nije ispostovano Izvršni odbor DS sinoć je raspustio Opštinski odbor u Velikoj Plani.

Potpredsednik DS Borislav Stefanović izjavio je ranije danas da oko 10 lokalnih odbora te stranke participira u vlasti sa SNS u nekoliko opština i da je predložio da se i te koalicije raskinu.

Povodom dešavanja u Velikoj Plani, Stefanović je novinarima rekao da je na Predsedništvu stranke predložio da se te koalicije raskinu, ali da mu za sada ne deluje da ima previše entuzijazma da se usvoji taj predlog.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: