"Policajac nije prekoračio ovlašćenja"

Policajac koji je na Nišvilu priveo novinara i urednika Južnih vesti Predraga Blagojevića nije prekoračio službena ovlašćenja.

Izvor: B92

Sreda, 26.08.2015.

20:50

Default images
Foto: Tanjug, arhiva

To je pokazala istraga Sektora unutrašnje kontrole i Policijske uprave u Nišu.

Ovim odgovorom Blagojević nije zadovoljan i kaže da će pokrenuti pravni postupak.

U saopštenju, koje je Ministarstvo unutrašnjih poslova dostavilo redakciji Južnih vesti, stoji da policajac, za kojeg Blagojević tvrdi da ga je udario prilikom privođenja, nije prekoračio službena ovlašćenja.

Novinar kaže da je iznenađen, iako je očekivao sličan odgovor.

Urednik Južnih vesti kaže da će podneti pritužbu na postupanje policijskog službenika. U niškom Odboru za ljudska prava potvrđuju da će Blagojeviću pružiti neophodnu pravnu pomoć.

Marko Smiljković, novinar i urednik internet-portala Građanin, koji je takođe, radi utvrđivanja identiteta, nedavno priveden dok je bio na radnom zadatku, iznenađen je reakcijom policije.

U niškoj policiji su nam rekli da je načelnik Sektora unutrašnje kontrole na odmoru i da na naša pitanja u vezi sa ovim slučajem ne mogu da odgovore.

Podsećamo, Blagojević je priveden u vreme trajanja Niškog džez festivala zbog utvrđivanja identiteta jer je na ulazu na jednu od bina, umesto lične karte, pokazao međunarodnu novinarsku legitimaciju. Kako kaže, policajac, koji ga je priveo, dva puta ga je udario u glavu.

Opširnije u video-prilogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: