Trovanje rakijom: Jedan čovek umro, 6 na lečenju

Jedan muškarac je umro, a šestorica su primljena u čačansku bolnicu najverovatnije zbog trovanja rakijom koju su pili u kući prijatelja u selu Mrčajevci.

Izvor: Beta

Utorak, 25.08.2015.

13:05

Default images
Foto: Beta/Arhiva

Umro je M.M. (60), a u Višem javnom tužilaštvu u Čačku kažu da je on bio odranije teško bolestan i da se utvrđuje da li je preminuo od posledica konzumiranja rakije.

Ostali muškarci koji su bili otrovani rakijom i smešteni u čačanskoj bolnici,u međuvremenu su otpušteni iz bolnice.

M.M. je tokom vikenda zajedno sa još trojicom pio rakiju kod prijatelja, koji je mislio da im je poslužio rakiju orahovaču.

Nakon što su svi popili po jednu čašicu rakije svoj četvorici je pozlilo i imali su jake halucinacije.

Najteže je bilo M. M. i Hitna pomoć ga je dovezla u čačansku bolnicu, a kasnije je u bolnici završio i domaćin koji je služio rakiju. M.M. je u bolnici preminuo.

Kasnije uveče, u kući istog čoveka pravljena je žurka i njegova ćerka je poslužila petorici svojih prijatelja, mladića starih od 17 do 20 godina, istu rakiju, od koje im je takođe pozlilo i oni su završili u čačanskoj bolnici sa simptomima trovanja.

Pretpostavlja se da su svi pili rakiju koju je majka čoveka u čijoj su kući pili pravila kao melem za reumu i u koju su stavljene različite biljke, među kojima mak, čičak i bokvica, kao i da je fermentacija tih biljaka napitak načinila opasnim.

U tužilaštvu ističu da se vodi istraga o tom slučaju i da se ispituju sve okolnosti koje su dovele do trovanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: