Francuska: Pucnjava u kampu, četvoro mrtvih

U pucnjavi u kampu za Rome u gradu Rua na severu Francuske ubijeno je četvoro ljudi, policajac muškarac, žena i šestomesečna beba, prenosi "Raša tudej".

Izvor: B92, Beta/AP

Utorak, 25.08.2015.

19:02

Default images
Foto: Thinkstock

Napadač je vatru otvorio oko 4:30 po lokalnom vremenu i policija je brzo odgovorila. Čim su došli na mesto incidenta počela je pucnjava i napadač je ubrzo neutralisan.

Mediji su prvobitno preneli da je, prema nezvaničnim informacijama, četvoro teško ranjeno - još jedno dete, napadač i dva policajca. Međutim, jedan policajac je podlegao povredama.

Prema izjavi ministra unutrašnjih poslova Francuske, Bernara Kazneva, "jedan čovek je ušao u naselje, hladnokrvno ubio šestomesečnu bebu, ženu, muškarca i ranio nekoliko ljudi, među kojima dva žandarma, od kojih jednog veoma teško, kao i jedno trogodišnje dete". Svedoci su novinarima rekli da je naselju najpre došlo do žeszoke svađe, te su došli i žandarmi.

Vlasti nisu objavile identitet i motive napadača koji je takođe ranjen.

Premijer Francuske Manuel Vals napisao je na Tviteru da je ožalošćen i zgrožen. "Moje misli su s porodicama žrtava, kao i s porodicom žandarma ubijenog dok je služio Francuskoj", napisao je Vals. Takođe, na snimku objavljenom na društvenim mrežama vidi se i jedan helikopter koji nadleće mesto sukoba, a tu je i veliki broj vozila hitne pomoći.

Pripadnici lokalne vlasti bili su na mestu sukoba koji se dogodio u blizini policijske stanice.

Policijski izvori rekli su za „Telegraf“ da incident najverovatnije nema nikakve veze sa terorizimom. .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: