Ruske rakete protiv tenkova SAD u Jemenu (VIDEO)

Na internetu se pojavio snimak uništavanja američkih tenkova M1 „abrams“ starim protivtenkovskim kompleksima „fagot“ sovjetske proizvodnje, piše “Sputnjik”.

Izvor: B92

Utorak, 25.08.2015.

18:19

Default images
Foto: Gettyimages

Kako se navodi, tenkove M1 “abrams” koristi vojska Saudijske Arabije.

Snimak na kojem je zabeleženo kako pobunjenici Hutiji u Jemenu uništavaju tenkove M1 „abrams“, američke proizvodnje, koje koristi vojska Saudijske Arabije, pojavio se na Jutjub kanalu jemenske satelitske televizije „Almasirah“.

Napad na tenkove izveden je iz starih protivtenkovskih sistema „fagot“ koji su proizvođeni u vojnoj kompaniji KB u Tuli sedamdesetih godina.

Ruski sistem je ojačan raketama 9M 111 čiji je opseg do 2 km, a mase bojeve glave 2,5 kilograma, i koje su sposobne da probiju oklop debljine do 600 mm.

Bez obzira na zastarelost, „fagoti“ su se pokazali veoma efikasnim protiv američkih „abramsa“, čija slabost je zadnji deo kupole.

Pogodak u kupolu dovodi do eksplozije pri kojoj nema šanse da ekipa ostane živa.

Šiitski ustanici iz pokreta „Ansar Alah“ (Huti) izjavili su da su u petak uspeli da obore saudijski helikopter „apač“ u mestu Hobi u pograničnom administrativnom okrugu Džizan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: