Vraća se toplotni talas, do 33 stepena

U Srbiji će biti pretežno sunčano i toplo, sa temperaturom do 33 stepena Celzijusa, saopštio je Hidrometeorološki zavod Srbije.

Izvor: B92

Utorak, 25.08.2015.

01:00

Default images
foto: Thinkstock

Duvaće slab i umeren vetar. U severnim i zapadnim krajevima zemlje očekuje se lokalni razvoj oblačnosti i ponegde kratkotrajna kiša ili pljusak sa grmljavinom.

Jutarnja temperatura kretaće se od 12 do 19 stepeni, a najviša dnevna od 27 do 33 stepena Celzijusa.

U Beogradu će biti sunčano i toplije, uz slab vetar. Jutarnja temperatura biće oko 19, a najviša dnevna oko 31 stepen.

U Srbiji će narednih sedm dana biti sunčano i veoma toplo, a samo se u sredu ujutro na severu i zapadu zemlje očekuje umereno oblačno vreme. Temperatura vazduha biće iznad prosečnih vrednosti.

Usled relativno povoljne biometeorološke situacije očekuje se smanjenje tegoba kod većine hroničnih bolesnika, ali se izvestan oprez savetuje osobama sa srčanim i respiratornim problemima.

Kao meteoropatske reakcije mogući su glavobolja i poremećaj sna. Preporučuje se adekvatno odevanje i zaštita od UV zračenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: