EK: 34 miliona evra u pogranična područja HR i SRB

Evropska komisija usvojila je program za period od 2015. do 2020. godine prema kojem će investirati 34 miliona evra u pogranična područja Hrvatske i Srbije.

Izvor: Beta

Utorak, 25.08.2015.

22:05

Default images

"Ta pomoć će se fokusirati na poboljšanje kvaliteta javnih socijalnih i zdravstvenih usloga, na povećanje korišćenja održivih izvora, na jačanje prekograničnog turizma i na jačanje veza između preduzeća i istraživačkih institucija", navodi se u saopštenju dostavljenom agenciji Beta.

​Komesarka za regionalnu politiku Korina Kretu izjavila je da će prekogranični programi EU pružiti "konkretne mere za poboljšanje kvaliteta života građana".

"Naši pogranični programi nude i nove ekonomske mogućnosti za ljude koji žive u pograničnim regionima EU i njenih suseda", navela je Kretuova.

​Program je vredan više od 40 miliona evra s doprinosom od 34 miliona evra iz sredstava Fonda za pretpristupnu pomoć (IAP) i Evropskog fonda za regionalni razvoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: