"Sanacija bedema u Lazarevcu do polovine novembra"

Sanacija bedema i nasipa u Lazarevcu biće završena do polovine novembra ove godine, najavio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Izvor: B92

Utorak, 25.08.2015.

17:06

Default images
foto: Tanjug

On je sa ambasadorom Velike Britanije u Srbiji Denisom Kifom obišao radove na sanaciji bedema na reci Peštan koji se sprovode u okviru projekta prevencije od poplava reka kolubarskog sliva koji finansira Vlada Velike Britanije.

Radovi u okviru tog projekta, koji sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) zajedno s Javnim vodoprivrednim preduzećem "Beogradvode", započeli su u maju, a do sada je završena sanacija bedema na rekama Kolubara, Turija i Lukavica.

"Velika Britanija obezbedila je 1,3 miliona evra za ovaj projekat nakon što je prošle godine probijeno 1.100 metara bedema i nasipa, što je ostavilo katastrofalne posledice ne samo u čitavoj opštini Lazarevac, već i u Rudarskom basenu 'Kolubara' gde se proizvede 75 odsto ukupnih količina uglja u Srbiji", rekao je Kif, a saopštila Ambasada Velike Britanije u Beogradu.

Direktor Kancelarije za pomoć i obnovu poplavljenih područja Marko Blagojević je upozorio da poplave nisu jedine neprilike koje Srbija ima i da je potreban objedinjen i sistemski način upravljanja elementarnim nepogodama.

On je dodao da će Zakon o upravljanju rizicima od elementarnih nepogoda, koji će obavezati lokalne samouprave da izrade akcione planove, uskoro ući u skupštinsku proceduru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: