"Što hitnije podizanje zida kod Makedonije"

Srpska narodna partija zatražila je što hitnije podizanje zida na granici sa Makedonijom kako bi se sprečila "najezda" migranata u Srbiju.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 23.08.2015.

11:38

Default images
Foto: Tanjug

Kako navode, to zahtevaju nakon što je "naša policija ide i prve pripadnike terorističke 'Islamske države' (ISIS) među migrantima koji su, ovih dana, prošli kroz Srbiju".

"I nakon najnovijih akcija makedonske države i vojske u cilju sprečavanja nekontrolisanog ulaska ilegalnih migranata iz Azije i Afrike, SNP još odlučnije zahteva što hitniju izgradnju zida na granici sa Makedonijom", navodi ta stranka.

SNP političke funkcionere i aktiviste, kako navodi, tzv. nevladinih organizacija koji predlog te stranke nazivaju "necivilizacijskom merom" pita - zbog čega migranti ne beže ka najbogatijim zemljama sveta, koje su praktično njihove komšije, a usput su i islamske zemlje, poput Saudijske Arabije, Katara, Kuvajta, Ujedinjenih Arapskih Emirata, već hrle u Evropu?

"Zašto migranti ne idu u bogatu Tursku gde živi 80 miliona pripadnika njima bliskog naroda već dolaze u siromašnu Srbiju? Od izuzetne je važnosti da informišemo građane Srbije da je Saudijska Arabija počela da gradi hiljadu kilometara dug zid, sa nizom žičanih ograda i jaraka, nasipa i prokopa, isprekidanih nadzornim tornjevima i stražarskim mestima", kažu u SNP-u.

To čine da bi se zaštitili od nekontrolisanog priliva migranata, a među njima i potencijalnih terorista, navodi SNP i dodaje da Saudijska Arabija to radi iako su joj migranti srodni Arapi i muslimani.

"Zato Srbija ne treba da se stidi ideje o izgradnji zida na granici sa Makedonijom već treba što pre da počne da ga gradi kako bi, dok ne bude kasno, zaštitila svoju teritoriju i građane od nekontrolisane najezde migranata, a među njima i potencijalnih terorista", poručuju iz SNP-a.

Princip koji predlaže SNP za rešavanje problema migranata potpuno je isti kao princip koji po ovom pitanju primenjuju EU, SAD i arapske zemlje, navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

23 h

Podeli: