Iza žice među izbeglicama 25 dece bez roditelja

U protekla 24 sata na makedonsko - grčkoj granici je propušteno 826 izbeglica, od kojih 163 dece, rekao je portparol makedonskog MUP-a Ivo Kotevski.

Izvor: Tanjug

Subota, 22.08.2015.

16:43

Default images
foto: Beta/AP

On je istakao da je od ukupnog broja dece njih 25 bilo bez pratnje roditelja.

Kotevski je specijalnom izveštaču Tanjuga rekao da je u čudu kako su ta deca uopšte stigla do Makedonije i kako je moguće da ih Grci ništa nisu pitali.

“Sve to je pomalo neverovatno, ali nažalost istinito“, rekao je Kotevski.

Komentarišući tvrdnje medija da je makedonska policija juče i u četvrtak primenjivala silu prema migrantima, Kotevski je rekao da to nije tačno, te da oni imaju nalog da ne deluju ofanzivno, već samo da čuvaju granicu.

Podsetio je da je juče jedna veća grupa migranata bacala kamenje na policiju, pa su oni bili prinuđeni da se brane koristeći šok bombe.

“Prema migrantima se postupa humano i sve ovo na granici preduzeto je, jer Makedonija realno nema kapacitet da ih propušta u masi u kojoj oni nadolaze“, rekao je Kotevski.

Dodao je da je zato makedonska vlada odlučila da se migranti propuštaju u grupama jer se samo tako može izbeći stampedo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: