Ko će biti u vrhu SPS? Samo Dačić zna

Socijalistička partija Srbije bi, osam meseci od Kongresa, krajem avgusta trebalo da kompletira rukovodstvo. Danas u toj stranci nisu hteli da "otkriju karte".

Izvor: B92

Utorak, 18.08.2015.

14:33

Default images
Foto: Tanjug

Jedino je Slavica Đukić Dejanović rekla da misli da će ona biti jedan od potpredsednika stranke.

Dačić je juče izjavio da će socijalisti izabrati stranačko rukovodstvo poslednjeg vikenda u avgustu i da će sednica Glavnog odbora na kojoj će biti izabrani preostali stranački organi biti održana 29. ili 30. avgusta, zavisno od njegovih obaveza.

Rekao je i da još nije definitivno odlučio kakav će biti konačni sastav rukovodstva partije.

Bivša potpredsednica Slavica Đukić Dejanović je jedina bila spremna da za Tanjug govori o ovoj temi, pa je navela da veruje da će socijalisti pre prvih radnih jesenjih dana imati rukovodstvo.

Đukić Dejanovićeva veruje da će predsednik Dačić, procenjujući koji je dobitni tim i dobitna kombinacija, dati predlog Glavnom odboru, a da će taj odbor to i usvojiti.
Upitana za konkretna kadrovska rešenja i njenu poziciju, Đukić Dejanovićeva rekla: "To bi značilo da čitam Dačićeve misli, a to zaista ne mogu, ali ako vas interesuje šta mislim o svojoj poziciji, mislim da ću i dalje biti potpredsednica".

Šefica poslaničkog kluba socijalista u Skupštini Srbije Dijana Vukomanović rekla je da: "Samo Dačić zna koga će predložiti za uže rukovodstvo".

Isto kaže i portparol Đorđe Milićević. On je podsetio da je Dačić još ranije za kraj avgusta ajavljivao sednicu GO na kojoj bi trebalo da budu izabrani potpredsednici i među njima zamenik predsednika, predsednik Izvršnog odbora i ceo odbor.

Portparol SPS je naveo i da se u stranci razmišlja o tome da u septembru bude održan skup, koji bi na neki način predstavljao intenziviranje unutarpartijske aktivnosti za pripremu stranke za lokalne i pokrajinske izbore.

I funkcioner te stranke Novica Tončev rekao je Tanjugu da samo Dačić zna kome će ukazati poverenje:

"Da znam, sigurno bih vam rekao. Ne znam ni da li ću ja biti u užem rukovodstvu", rekao je Tončev.

Deveti kongres SPS održan je 14. decembra prošle godine, kada je za predsednika ponovo izabran Dačić.

Dačić je tada najavio da će na sledećoj sednici GO biti izabrano uže rukovodstvo, ali nije precizirao kada će se to dogoditi.

U međuvremenu, funkcioneri socijalista su najavljivali da će uže rukovodstvo biti izabrano kada to Dačićeve pojačane aktivnosti dozvole, budući da je on i ministar spoljnih poslova i od Nove godine - redsedavajući OEBS-a.

U medijima se tada pisalo da su za potpredsednike stranke predloženi Aleksandar Antić, Branko Ružić, Novica Tončev, Dejan Radenković, Milutin Mrkonjić, Vladan Zagrađanin, Žarko Obradović, Slavica Đukic Dejanović i Dijana Vukomanović.

Od kongresa 2010. godine sa Dačićem su strankom rukovodili Žarko Obradović, kao zamenik predsednika stranke, kao i Đukić Dejanovićeva, Mrkonjić i Vukomanovićeva, kao potpredsednici, dok je predsednik Izvršnog odbora bio Branko Ružić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: