Građanin Soro u borbi protiv pumpe na Vračaru

Stanari Mačvanske ulice na Vračaru, sa vaterpolo golmanom Slobodanom Sorom na čelu, pokrenuli su peticiju za izmeštanje benzinske pumpe, pišu „Novosti“.

Izvor: B92

Nedelja, 16.08.2015.

15:18

Default images
Foto. Starsport

Ta pumpa nalazi se u njihovoj ulici okružena stambenim objektima, a već će se početkom naredne nedelje na stolovima gradskih čelnika naći peticija sa preko sto potpisa.

Ulica koja bi uskoro trebalo da ponese naziv Mome Kapora i koja bi mogla da bude jedna od najlepštih u ovom delu grada, sada, umesto predviđene zelene oaze, „krase“, mala benziska stanica, zapuštene barake i improvizovani parking, navode "Novosti".

Proslavljeni golman Slobodan Soro kaže da stanovnici te ulice svakodnevno udišu otrovna isparenja kada se pretače gorivo.

„Noću nekada ne možemo ni prozor da otvorimo. Ni drenaža rezervoara koja se nalazi negde ispod zemlje nije rađena, pa je pitanje koliko je sve to bezbedno. Užasnu buku pravi i kompresor, ali i nestrpljivi vozači koji ne mogu da prođu kroz ulicu kada se zakrči automobilima. Benziska stanica jeste mala, ali je vrlo prometna“, ističe Soro.

Međutim, pumpa nije jedini problem. Izgled narušavaju i barake tik uz nju u kojima radnici „Gradske čistoće“ drže svoje rekvizite, navodi Vladimir Pavić, jedan od stanara Mačvanske ulice.

„Do tih udžerica je prostor koje Zavod za javno zdravlje koristi kao parking. Ne razumem kako je grad dopustio da u ulici tik ispod Hrama Svetog Save umesto parkića budu barake, blato, metalni kontejneri i benzinska stanica. Ovaj užas videće svako ko krene da obiđe Hram sa spoljne strane“, kaže Pavić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: