Malezija objavila novu teoriju o MH370

Novinska agencija malezijske vlade objavila je novu teoriju o tome šta se desilo nestalom avionu avionu MH370 nakon udara, prenose strani mediji.

Izvor: B92

Četvrtak, 13.08.2015.

19:26

Default images
Foto: Beta, AP

Satelitski stručnjak Zaim Reda Abdul Rahman, koji je pomogao da satelit Velike Britanije analizira podatke ubrzo nakon što je avion nestao u martu prošle godine, navodi da je MH370 verovatno sleteo na vodu, plutao neko vreme po površini i na kraju potonuo i to uglavnom u jednom delu.

Njegova izjava je u skladu sa mišljenjem drugih stručnjaka o sudbini aviona čiji su delovi pronađeni u julu na ostrvu blizu Madagaskara.

Pronađeni deo je gotovo sigurno sa MH70 i prema podacima koji su dobijeni sa njega utvrđeno je da je avion verovatno polako sleteo u vodu nakon što je ostao bez goriva.

Zbog toga se navodi da, pošto deo nije uništen, eksperti iz toga zaključuju da im je ostalo malo energije i da su zbog toga namerno sleteli.

Rahman je došao do istog zaključka.

„Pronađeni deo aviona je samo malo oštećen. Zbog njegovog izgleda je verovatno da nije silom odvaljen sa ostatka aviona. Deluje kao da je lepo otpao“, navodi Rahman.

Kako navodi, da je MH370 pao uz veliki udar, mali delovi krhotine bi plutali u moru odmah nakon toga.

„Prema tome, pronađeni deo ne bi u tom slučaju bio u jednom delu, videli bismo samo sitne deliće“, dodaje on.

Malezijski avion je nestao posle poletanja iz Kuala Lumpura na putu za Peking 8. marta 2014. godine, a u njemu je bilo 239 ljudi.

Deo krila pronađen krajem jula ubrzo je poslat u Francusku na dalja ispitivanja. Tamo je potvrđeno da pronađeni deo pripada boingu 777, istom tipu aviona koji je bio i MH370.

Posle dela krila, nedaleko od ostrva Reunion početkom avgusta pronađeni su jastučići za sedišta i prozorska okna za koje se veruje da pripadaju avionu nestalom na letu MH370.

Na francuskom ostrvu Reunionu u Indijskom okeanu u ponedeljak počela je potraga za još delova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: