Lubenice za mađarske vojnike koji grade ogradu

Mađarski poljoprivrednici častili su vojnike koji grade ogradu na granici sa Srbijom lubenicama i drugim voćem.

Izvor: B92

Utorak, 11.08.2015.

20:51

Default images
Foto: Tanjug, AP

Oni tvrde da su njihove useve oštetili migranti koji prelaze preko njihovih polja.

Lajoš Ačaj, koji je organizovao isporuku doniranog voća, uključujući 1.000 kilograma rashlađenih lubenica, rekao je da su poljoprivrednici iz sela Morahalom na jugu Mađarske osetili na svojoj koži "tamnu stranu ovog problema sa migrantima", prenela je agencija AP.

Foto: Tanjug, AP
Mađarske vlasti su, da bi sprečile budući ulazak ilegalnih migranata, pokrenule izgradnju četiri metra visoke i 175 kilometara dugačke ograde na granici sa Srbijom, koju bi vojnici trebalo da završe do 31. avgusta.

U Mađarsku je od početka godine ušlo više od 110.000 ilegalnih migranata, od kojih većina traži status azilanta, ali pre nego što dobiju rešenje, oni uglavnom odu u druge zemlje Evropske unije, poput Nemačke i Danske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: