Egipat: Vrućina odnela 21 život

Od visokih temperatura i velike vlažnosti vazduha u Egiptu je juče preminula 21 osoba, dok je 66 ljudi hospitalizovano,saopštilo je Ministarstvo zdravlja Egipta

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 10.08.2015.

15:25

Default images
Foto: Thinkstock (Ilustracija)

Sve žrtve preminule su u nedelju kada je temperatura dostigla 47 stepeni Celzijusovih, a uslovi su dodatno otežani zbog povećane vlažnosti vazduha.

U Kairu je stradalo 15 osoba, četiri u provinciji Delta a dve u provinciji u Gornjem Egiptu, a svi su bili starosti preko 60 godina.

U bolnice je primljeno 66 osoba zbog malaksalosti, a od toga je 37 i dalje na posmatranju, dodaje se u izveštaju.

''Temperatura je značajno porasla u odnosu na prethodne godine. Međutim, problem je vlažnost koja još više utiče na ljude'', izjavila je portparolka ministarstva Hosam Abdel Gafar i dodala da je dugo izlaganje suncu ''ubistvo''.

Meteorološka služba potvrdila je su temperature u prestonici i još nekim delovima zemlje više od prosečnih, i to za četiri do pet stepeni, a da je vlažnost vazduha ovog meseca vrlo visoka.

''Najviša temperatura u hladu je u Kairu u nedelju iznosila 38 stepeni Celzijusovih, što znači da je na suncu ili na mestima sa lošom ventilacijom bilo 47 stepeni'', izjavio je za AFP šef analize egipatskog meteorološkog zavoda Vahid Sudi.

Iako nije neuobičajeno da temperatura širom Egipta tokom leta bude viša od 30 stepeni Celzijusovih, retka je pojava da vlažnost u tim uslovima ostane visoka, prenosi AFP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: