Nemci deportuju 94.000 azilanata sa Balkana

Nemačka će proterati 94.000 tražilaca azila s Balkana i zabraniti im ponovni ulazak u Nemačku, izjavio je Manfred Šmit u intervjuu za "Velt".

Izvor: Tanjug

Nedelja, 09.08.2015.

21:24

Default images
Foto: Beta, AP

Razlog je što su balkanske zemlje proglašene sigurnima od političkog progona i što se uglavnom radi o ekonomskim, odnosno socijalnim useljenicima, preneo je “Večernji list”.

"Skoro svi oni, uz rešenje o odbijanju azila, dobiće i obaveštenje o zabrani ponovnog ulaska i boravka u Nemačkoj", rekao je predsednik Savezne kancelarije za migracije i izbeglice (BAMF).

Pozadina ovih mera je reforma nemačkog zakona o boravku i da je samo onima dobro integrisanima i onima koji imaju dozvolu boravka dopušteno da ostanu i dalje u Nemačkoj, rekao je Šmit, koji smatra i da bi tražiteljima azila trebalo ukinuti mesečni džeparac od 143 evra.

S druge strane, onima koji nemaju uslov za boravišnu dozvolu ubrzaće se povratak u domovine. Stranac koji je proteran ili deportovan, neće moći ponovo da uđe u Nemačku pet godina, rekao je on.

Pročitajte još: Nemački poslanici iz redova konzervativaca pozvali su na dodatne mere kojima bi se odvratili stanovnici Balkana da potražuju azil u Nemačkoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: