"Babićev sat" i politički marketing

Čuveni "Babićev sat" iz Skupštine Srbije još nije prodat, a posle neuspele licitacije postavlja se pitanje da li je sve to deo političkog marketinga.

Izvor: B92

Četvrtak, 06.08.2015.

16:45

Default images

Nakon rasprave poslanika DS Balše Božovića i šefa poslaničke grupe SNS Zorana Babića, Babićev sat je otišao na aukciju, a novac je namenjen u humanitarne svrhe.

Ni to ne ide glatko, i pored cene koja se na sajtu Limundo, gde je licitirano, promenila 178 puta, prodaja nije uspela. Prvoplasirani je nudio čak 300.000 dinara, ali je ostavio lažne podateke.

"Pošto sav prilog ide u humanitarne svrhe, dogovorili smo se da ponudimo sat i osobama koje su bile treća i četvrta, ali nažalost, niko nije bio zainteresovan. Naši članovi, kojih ima više od 680.000, na našem forumu su napravili diskusiju i dosad su komentari da je to bila 'jedna dobra zabava'", kaže Sandra Poprečica, marketinška menadžerka Limunda.

Neuspeh aukcije nije obeshrabrio Balšu Božovića, ali njegov poltički oponent misli drugačije:

"Još jednom se pokazalo da sve čega se lati DS i gospodin Božović mora da propadne. Tako je propala prodaja sata koji je na jedan vrlo nečastan i nekorektan način gospodin Božović i oteo od mene", kaže Babić.

Božović kaže da su licitaciju ometali aktivisti SNS, koji su prijavljivali lažne ponude.

"Zaista ću se potruditi da dam sve od sebe da se taj skupštinski sat zaista i proda i da uplatim celu svotu u Fond za mlade talente, koji u prethodne tri godine nisu od Srbije dobili ništa", kaže Božović.

Na primedbe da je sve ovo deo poltičkog marketinga i vlast i opozicija ovog puta slicčo odgovaraju da motiv nije reklama.

"Apsolutno ne. Ovo je još jedan način, duhovit, kako se opozicija bori i duhom protiv svega što se dešava Srbiji, njenim građanima i nekim mlađim generacijama", kaže Božović.

Babić kaže da su motivi SNS jasni.

"Moj motiv i motiv SNS je da se poslaničkim poslom bavimo na jedan operativan način i da se bavimo poslom koji će omogućiti mnogo bolju investicionu klimu u državi", kaže Babić.

U međuvremenu bar neko ima korist. Prodavci satova ove marke zadovoljno trljaju ruke. Kažu da je to inače jedan od najprodavanijih modela, a da je interesovanje još više poraslo posle "romerovih" pet minuta slave u Skupštini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: