Al Kaida: Usamljeni vukovi, napadnite Ameriku

Al-Kaida Arabijskog poluostrva objavila je snimak u trajanju od devet minuta i 41 sekundu u kojem poziva na nove napade tzv. "usamljenih vukova".

Izvor: B92

Sreda, 05.08.2015.

11:32

Default images
ilustracija: Beta/AP

AKAP hvali napadače kao što je Mohamad Jusuf Abdulaziz, koji je nedavno upao u vojnu bazu u Čatanugi (SAD) ubijajući i ranjavajući američke marince.

Taj video je producirala AKAP-ova medijska fondacija al-Malahem, objavila je agencija SITE, koja prati aktivnost radikalnih islamista.

Na snimku zvaničnik AKAP-a Abu al-Mikdad al-Kindi, koji je aprila ove godine oslobođen iz jemenskog zatvora, osuđuje Ameriku, Francusku i druge "kufr" (neverničke) nacije koje "pomažu onima koji vređaju islam i proroka i stvaraju zakone koji ih štite".

Al-Kindi poručuje da je "na njima da kazne svakog ko prelazi granice i vređa njihove svetinje".

On ističe kako je već dokazano da su pojedinačni džihadisti, odnosno tzv. "usamljeni vukovi" strateško oružje koje uspešno pogađa i prodire i neprijateljska uporišta, za šta je dokaz nedavni napad Mohamada Abdulaziza u Čatanugu "u srcu američke zemlje".

Al-Kindi savetuje "usamljene vukove" da se za pomoć u planiranju i pripremi svojih akcija obrate AKAP-ovom magazinu na engleskom Inspajer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: