"Ratku Mladiću teško oštećen mozak"

Ruski lekari još nisu dostavili izveštaj o zdravstvenom stanju Ratka Mladića, a advokat Branko Lukić tvrdi da je reč o teškom oštećenju mozga, piše Politika.

Izvor: B92

Sreda, 05.08.2015.

07:28

Default images

Oštećenje je nastalo usled tri moždana udara dok je bio u bekstvu, dodao je Lukić.

"Lekari u Kraljevskoj bolnici Bronovo utvrdili su da Mladiću više od 50 posto mozga nije u funkciji, jer postoji kalcifikacija. Oni nisu precizno rekli koliko je oštećenje", rekao je tom listu Lukić, koji predvodi tim Mladićevih branilaca.

Prema navodima lista, Mladiću je oduzeta čitava desna strana tela, ima problem sa krvnim pritiskom, komunikacija sa njim je otežana, a njegovi advokati imaju problem kada pokušavaju da sa njim razgovaraju o postupku pred Tribunalom.

Mladić sam nameće teme razgovora i to su najčešće događaji od pre 30 ili 40 godina ili iz bliske prošlosti. On se ne seća dešavanja pre 10 ili 20 godina, a poseban problem je razgovor o ratnim zbivanjima tokom devedesetih godina prošlog veka, navodi Politika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: