Vučić: Srbija odgovorna prema problemu migranata

Srbija se ponaša odgovorno prema problemu migranata, ocenio je premijer Aleksandar Vučić uz opasku da troškovi zbog pritiska migranata svakodnevno rastu.

Izvor: Tanjug

Sreda, 05.08.2015.

14:11

Default images
foto: Beta

Ipak, on je naveo da se Srbija zbog toga ne žali.

"Srbija se ponaša normalno i možda je jedina greška što ne kuka dovoljno. Mi ne plačemo i ne kukamo, i možda je to moja krivica jer ja ne kukam, ni zbog toga kakvu su nam zemlju ostavili u dugovima i deficitu, nego rešavamo probleme", naveo je Vučić odgovarajući na pitanja novinara u Leskovcu.

Zbog migranata mna granicama s Mađarskom, Makedonijom i Bugarskom, kako je rekao, ne kukamo jednostavno jer niko ne želi ni da nas čuje.

"Kada budu želeli da čuju čuće. Znaju oni to sami. Plašim se da se svi po malo zatvaraju, na oči stavljaju ruke, a preko toga maramu da bi još manje videli. Mi se odnosimo veoma humano i mislim da je odnos našeg naroda veoma human, na šta sam ponosan", poručio je Vučić, a u prilog tome naveo da do sada nije bilo većih incidenata s migrantima.

Troškovi države zbog migranata rastu svakodnevno, dodao je premijer, primetivši da ćemo iz Evrope možda dobiti neku veću pomoć, a možda i nećemo, ali da i dalje zbog toga nećemo plakati .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: