Umesto žrtve, izbaciti nasilnika iz stana

U pripremi je zakonski model po ugledu na austrijski po kom bi izvršilac nasilja u porodici bio izbačen iz stana bez obzira na to ko je vlasnik.

Izvor: Tanjug

Sreda, 05.08.2015.

10:41

Default images

To je rekao ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, uz napomenu da se zakon izrađuje u saradnji sa poverenicom za ravnopravnost Brankicom Janković.

"Onda žrtva makar ima mir i ne mora da razmišlja da li će nekoga da prijavi, jer posle nema gde da živi", rekao je Stefanović novinarima komentarišući poslednji slučaj nasilja u porodici.

Upitan da li je zadovoljan dogovorom i saradnjom sa Republičkim javnim tužilaštvom u vezi sa sprečavanjem nasilja u porodici, Stefanović je rekao da je saradnja izuzetna podsećajući da je formiran tim koji preduzima sve mere na sprečavanju nasilja.

"Preduzimamo sve, odmah proveravamo lica, zadržavamo na razgovoru, uzimamo oružje... Radimo sve da ne dođe do najtežih posledica", rekao je Stefanović.

On je najavio novu sistematizaciju koja će omogućiti novu organizacionu celinu u kriminalističkoj policiji koja će se baviti specijalno nasiljem u porodici.

Ministar je takođe apelovao na sve žene da prijave nasilje "posle prvog, a ne posle desetog puta", i dodao da će MUP, tužilaštvo i država reagovati na te prijave.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: