Policajac ubica: Vratiću se jednog dana u Ferguson

Bivši američki policajac Daren Vilson koji je ubio tamnoputog tinejdžera u američkom gradu Ferguson nada se da će se jednom vratiti u taj grad.

Izvor: B92

Utorak, 04.08.2015.

22:33

Default images
foto: Beta/AP

Prema njegovim rečima, tragedija koja se dogodila pre skoro godinu dana ga je učinila osobom koja ne može da nađe zaposlenje.

“Pokušao sam da nađem posao u policiji, ali su me odbili. Još je cela situacija vruća i to me onemogućava da nađem posao”, rekao je Vilson.

Posle odluke suda da ga ne optuži za ubistvo 18-godišnjeg Majkla Brauna, Vilson je pokušao da se vrati u policiju Fergusona.

“Svalili su krivicu na mene. Radio sam dve nedelje u prodavnici cipela, a onda sam napustio taj posao jer su novinari stalno dolazili u prodavnicu. Bez obzira šta radim, oni pokušavaju da dobiju priču”, dodao je Vilson.

Na pitanje šta bi radio kada bi mu policija Fergusona ponudila posao, on je rekao da bi to želeo da radi jednog dana. Takođe, ponovio je da nije poznavao 18-godišnjaka koga je ubio.

“Znao sam ga samo tih 45 sekundi, odnosno trenutke u kojima je pokušao da me ubije”, zaključio je Vilson.

On je 9. avgusta prošle godine hicima iz pištolja usmrtio Majkla Brauna, posle čega su nastali veliki neredi u Fergusonu, ali i u okolnim gradovima države Misuri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: