Grčka: Sve veće šanse za prevremene izbore

Grčka levičarska vlada priznala je da će nesuglasice u vladajućoj partiji najverovatnije izazvati opšte izbore, izvestili su lokalni mediji.

Izvor: Tanjug

Utorak, 04.08.2015.

20:00

Default images
Foto: Beta/AP

Portparolka grčke vlade Olga Gerovasili odbacila je mogućnost formiranja vlade nacionalnog jedinstva i opisala mogućnost prevremenih izbora kao "verovatnu".

"Rešenje će biti pronađeno, pošto državi treba snažna vlada", rekla je Olga Gerovasili za privatnu televiziju "Skai".

"Prevremeni izbori su verovatni, ali to ne znači da ćemo se danas baviti time kada će oni biti održani", dodala je Olga Gerovasili.

U jeku nestabilnosti u zemlji, glavni berzanski indeks pao je danas po podne za još dva odsto, drugog dana pošto je berza otvorena posle pet sedmica pauze, preneo je AP.

Poslanik vladajuće Sirize Panajotis Lafazanis, koji je smenjen sa mesta ministra energetike zbog protivljenja merama štednje, pozvao je kolege da mu se pridruže u glasanju protiv vlade kada se u parlamentu bude odlučivalo o paketu finansijske pomoći.

"Lično neću glasati za novi paket pomoći koji će nastaviti uništavanje naše zemlje i ugrožavanje njenog naroda", rekao je Lafazanis za radio "Real FM".

"Poslanici Sirize moraju da se bore do poslednjeg minuta da spreče vladu da potpiše treći paket pomoći", dodao je Lafazanis.

Ministar finansija Euklid Cakalotos danas se ponovo sastao sa međunarodnim kreditorima Grčke, takozvanom "trojkom", predstavnicima Evropske komisije, Evropske centralne banke i Međunarodnog monetarnog fonda.

Olga Gerovasili je rekla da je grčka vlada i dalje posvećena završetku pregovora do 18. avgusta i da će rad na tekstu nacrta sporazuma početi ove sedmice.

Grčka vlada je 13. jula pristala na mere štednje u zamenu za trogodišnji paket finansijske pomoći u iznosu do 86 milijardi evra, što je treći program spasavanja te države u pet godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: