UN: Iskoreniti siromaštvo do 2030.

Članice UN (njih 193) postigle su sporazum o novoj razvojnoj agendi za narednih 15 godina.

Izvor: B92

Utorak, 04.08.2015.

08:20

Default images
Foto: Beta/AP

Njom se poziva na iskorenjivanje siromaštva i gladi, ostvarenje jednakosti polova, unapređenje životnog standarda i preduzimanje hitne akcije u borbi protiv klimatskih promena.

Ovom agendom se između ostalog predviđa da se okonča siromaaštvo "svuda i u svim svojim oblicima", obezbedi kvalitetno obrazovanje, kao i dostupna i pouzdana energija i zaštiti prirodna sredina, prenosi AP.

Agenda održivog razvoja do 2030. će biti usvojena na samitu UN neposredno pre godišnjeg skupa svetskih lidera u Generalnoj skupštini krajem septembra.

Generalni sekretar UN Ban Ki-mun ističe da se ovim planom "nastoji da se obezbedi mir i prosperitet i iskuju partnerstva u čijem će središtu biti ljudi i Planeta".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: