"Srbi neće podržati zakon o pomoći optuženima"

Srpski ministar u Vladi Kosova Dalibor Jevtić izjavio je da Srbi neće podržati zakon o finansiranju i pravnoj pomoći osumnjičenima Specijalnog suda za OVK.

Izvor: Tanjug

Utorak, 04.08.2015.

00:49

Default images
Foto: Beta

Jevtić je u izjavi Tanjugu rekao da Srpska lista neće podržati zakon o finansiranju i pravnoj zaštiti osumnjičenih pred Specijalnim sudom koji je Vlada Kosova usvojila večeras.

On je dodao da je na sednici kosovske vlade to potvrdio i obrazložio zamenik premijera Kosova Branimir Stojanović.

Naravno podržaćemo Zakon o Specijalnom sudu za ratne zločine OVK, dodao je Jevtić, istakavši da očekuje večeras nastavk sednice i usvajanje Zakona o Specijalnom sudu koji će zaokružiti proces i otvoriti mogućnost da sud bude formiran i počne sa radom.

Komentarišući tok današnje sednice Skupštine Kosova, Jevtić je kazao da je ona protekla u duhu žestoke rasprave između albanskih opozicije i pozicije.

Sve ono što se čulo nije bilo prijatno jer je bilo dosta teških reči i optužbi koje ne doprinose onome čemu trežimo - pomirenju između dva naroda, kazao je Jevtić.

S druge strane vest da su usvojeni amandmani koji definišu formiranje Specijalnog suda vest je koja daje nadu da će oni koji su činili zločine imenom i prezimenom ipak odgovarati za svoja nedela, zaključio je Jevtić.

Kosovska skupština usvojila je večeras ustavne amandmane, koji će omogućiti formiranje Specijalnog suda za zločine OVK.

Od ukupno 120 poslanika, u sali je bilo 88 poslanika, a za usvajanje amandmana glasala su 82, pet poslanika je bilo protiv, a jedan je bio uzdržan.

Usvajanjem ustavnih amandmana otvoren je put kosovskoj vladi da pošalje u skupštinu još dva nacrta zakona koji se odnose na Specijalni sud.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

20 h

Podeli: