Poplave u Tetovu, četvoro poginulo, dvoje nestalo

U jučerašnjem nevremenu u Tetovu na severozapadu Makedonije stradale su četiri osobe, od kojih su troje deca.

Izvor: B92

Utorak, 04.08.2015.

06:59

Default images

Makedonska policija potvrdila je da su u poplavama koje je izazvalo nevreme u tetovskom kraju poginuli Hašim F. (83), A. M. (14), oboje iz sela Šipkovica kod Tetova, jedno sedmogodišnje dete iz Tetova, kao i beba od godinu i po dana iz Šipkovice.u selu Šipkovica, dok je telo sedmogodišnjeg deteta pronađeno u Golemoj Rečici kod Tetova.

Kako je preneo makedonski internet portal Telegraf (telegraf.mk), tela Hašima F., A.M. i deteta od godinu i po dana pronađena su

Za sada se šestogodišnja devojčica iz sela Šipkovica, kao i R.J. (61) iz sela Lisec vode kao nestali.

U jučerašnjem nevremenu teško je povređeno 11 osoba, među kojima je najviše njih iz sela Šipkovica, Selce, Džepište i iz tetovskog prigradskog naselja Mala Rečica.

U nevremenu koje je izazvalo veliku materijalnu štetu u tetovskom kraju oštećeno je više objekata i automobila a izlile su se i reke u podnožju Šar Planine, među kojima i reka Pena koja je i izazvala smrtonosne poplave u Šipkovici i okolnim selima.

Ekipe Direkcije za zaštitu i spasavanje rade na raščišćavanju jedne od kuća u Šipkovici gde se pretpostavlja da se nalazi jedno od dece koje je stradalo u poplavama, a spasilačke ekipe pretražuju teren.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: