Lavrov osudio predlog SAD o Siriji

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov ocenio je u mere SAD u znak podrške pobunjenicima protiv Bašara al Asada kao kontraproduktivne.

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.08.2015.

22:59

Default images
Foto: Beta, AP

"Kontraproduktivno je javno iznositi da će obučene američke oružane grupe biti pod zaštitom avijacije međunarodne koalicije, predvođene SAD, koja interveniše u Siriji", rekao je Lavrov na konferenciji za novinare ocenjujući da bi onda međunarodna koalicija mogla da gađa bilo koju metu u Siriji.

Lavrov, čija zemlja podržava sirijsku vladu, rekao je da je o tome danas razgovarao s američkim kolegom Džonom Kerijem koji je u Dohi učestvovao na sastanku Saveta za zalivsku saradnju.

Portparol Bele kuće Džon Irnest izjavio je ranije u toku dana da Sirija ne treba da se meša u akcije američkih oružanih snaga koje se bore protiv Islamske države u toj zemlji jer će u protivnom biti preduzete dodatne mere zaštite tih snaga.

Irnest je, kako su prenele svetske agencije, ostavio je otvorenu mogućnost da budu sprovedeni napadi i protiv Asadovih snaga,

Najmanje 220.000 poginulo je od početka građanskog rata u Siriji u martu 2011. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: